Snoeiwerk

Iedereen die groen onderhoudt weet dat het regelmatig gesnoeid moet worden. Niet voor niets is ‘Wanneer mag of moet ik snoeien’ is een van de meest gestelde vragen. Hoe de plant, struik of boom gesnoeid moet worden, is ook een heikel punt. Iedere tuinder snoeide wel eens te veel, te weinig, te vroeg, te laat of te diep. Vraag daarom Hoveniersbedrijf Kruijt voor snoeiwerk, verjongingssnoei of vormsnoei.

Waarom snoeien

Waarom is snoeien eigenlijk nodig? Er zijn verschillende redenen, die per plantsoort kunnen verschillen:

  • Planten, struiken of bomen in een mooi model houden
  • Wildgroei voorkomen
  • Mooiere bloei
  • Bij fruitbomen wordt de opbrengst beter

Vormsnoei

Heesters, hagen of bijvoorbeeld een plataan moeten elk jaar gesnoeid worden om de hoofdvorm erin te (be)houden. Maar strikt genomen is vormsnoei het snoeien en leiden van planten in niet natuurlijke vormen, zoals een buxus in bol- of zuilvorm. Beide klussen kunt u aan de vaste hand van de ervaren hoveniers van Hoveniersbedrijf Kruijt toevertrouwen.

Bomen uitdunnen of inkorten

Heeft u een jonge of volwassen boom die gesnoeid moet worden dan zijn wij u graag van dienst. Snoeien – uitdunnen of inkorten – van bomen is nodig omwille van de veiligheid, de gezondheid van de boom en het uiterlijk ervan, maar dient bewust te gebeuren. Lukraak takken wegsnoeien is zonde, iedere gesnoeide tak moet een doel hebben. Bovendien speelt bij deze werkzaamheden veiligheid een grote rol, zeker wanneer de boom hoger is dan vier meter.

Laten snoeien door Hoveniersbedrijf Kruijt

Goed snoeien begint met goed gereedschap en er is verschillend materieel nodig. Van snoeischaar tot elektrische heggenschaar en boomschaar, wij hebben alles in huis. Dankzij onze plantenkennis weten wij wanneer en hoe er gesnoeid moet worden, zodat we de maximale groei en bloei uit uw beplanting halen. Genoeg redenen om uw snoeiwerk aan ons toe te vertrouwen!

© Copyright 2024 Hoveniersbedrijf Kruijt
Sluiten
Neem contact op